Als u uw eigen huis verkoopt, bespaart u een aanzienlijk bedrag (de typische makelaarskosten liggen tussen de 1,5 en 2 procent, wat 2.250-3.000 pond betaalt op een eigendom van 150.000 pond). Het nadeel is de tijd en het werk die je er zelf in moet steken. Als u probeert uw huis te verkopen, maar het lukt niet, bespaart u niets, maar verliest u wel de tijd en de mogelijkheid om te Makelaar Zwartsluis verhuizen.

Wat doet een makelaar?

Een goede makelaar zal uw woning bezoeken en drie mogelijke prijzen voorstellen (inclusief ander advies over wat ze in dit stadium moeten vragen). Zodra u een makelaar heeft gekozen en de prijs waarvoor u deze op de markt wilt brengen, moet de makelaar:

Stuur je een contract met hun algemene voorwaarden. Lees dit voordat u tekent.

Meet en fotografeer het onroerend goed om de verkoopgegevens te produceren en controleer ze samen met u.

Help u bij het beveiligen en energieprestatiecertificaat. U hoeft de agent niet te gebruiken om deze service te verlenen en zij zouden ongeveer 50 pond moeten vragen voor het certificaat.

Plaats een bord ‘Te koop’ buiten uw eigendom (ervan uitgaande dat u er een wilt; uw makelaar zou u de optie moeten geven).

Adverteer uw woning lokaal, op internet en via kranten. Het is belangrijk om hierover te onderhandelen, omdat het niet altijd automatisch gaat.

Adverteer het op hun terrein en via hun website, maar ook rechtstreeks op een lijst met potentiële kopers.

Regel bezichtigingen voor legitieme kopers (laat mensen uw huis zien als u er niet bent).

Ontvang aanbiedingen, communiceer ze schriftelijk aan u en onderhandel namens u.

Schakel tussen uw koper, u en uw advocaat.

Regel de sleuteloverdracht op de dag van voltooiing.
Dit zou je grotendeels zelf kunnen doen. Er zijn echter verschillende voordelen die een goede agent met zich meebrengt.

Ervaring

Op elk gebied wordt ervaring gewaardeerd. Iemand die jarenlang mensen heeft geholpen bij het kopen en verkopen van onroerend goed, moet in staat zijn problemen te voorkomen, het proces efficiënt en effectief te laten verlopen en gefundeerd advies te geven wanneer er beslissingen moeten worden genomen.

Verkoop en marketing

Verkopen is een vaardigheid. Niemand zal een onwillige koper overtuigen om uw woning te kopen, maar een professionele verkoper zal in staat zijn om effectief te communiceren, voordelen aan te wijzen en vragen te beantwoorden die anders iemand zouden hebben afgeschrikt. Bovendien zal een goede makelaar de middelen hebben om uw eigendom landelijk op de markt te brengen via hun website.

Beveiliging

Het uitnodigen van vreemden in uw huis brengt een risico met zich mee. Je weet niet wie ze zijn en je kunt ze niet controleren, maar je zou wel eens alleen met ze in huis kunnen zijn. Een agent die kijkers begeleidt, betekent dat je niet in een kwetsbare positie komt te staan.