Hvorfor bruge et professionelt rekrutteringsbureau?

Mange virksomheder og organisationer ansætter ikke i lange perioder. Derfor kan de kompetencer der ligger i virksomheden være lidt rustne. Man skal huske på at rekruttering er er et håndværk, der kræver en kontinuerlig investering i processen. Går der 1 eller 2 år mellem hver rekruttering skal der meget på de forskellige områder der omhandler rekruttering og ikke mindst på kandidatfeltet. 

Der kan eksempelvis være nye uddannelser som berører en given stilling. Ligeledes kan et pensum i en given uddannelse have ændret sig således, at det nu er mere relevant for et job. Når der skal skrives en stillingsannonce, er det relevant at vise, at virksomheden har forståelse for den uddannelsessituation kandidatfeltet står i. 

Når stillingsbeskrivelsen skal formuleres, er det vigtigt at virksomheden fremstår relevant og nutidig da det har en afsmittende effekt på organisationens employer branding. Når kandidaterne kommer til jobsamtalen og rent faktisk føler at virksomheden har sat sig ind i deres situation, har det en positiv effekt på virksomhedens image. Dette kan betyde at kandidater, som har været til samtale, men ikke har fået jobbet, alligevel vil anbefale virksomheden til kollegaer og netværk. 

Den rigtige markedsføring af stillingen

Der er også en rivende udvikling i gang på de digitale medier. Som et professionelt rekrutteringsbureau er vi opmærksomme på, at der er forskel på hvilke markedsføringskanaler der skal vælges afhængig af stillingsbeskrivelsen. Skal man ansætte en sælger, bogholder eller økonomichef kan man eksempelvis vælge at købe en jobannonce på Jobindex. Er man derimod på udkig efter en forretningsudvikler i en opstartsvirksomhed, kan det måske betale sig at se på andre medier eller lave en kombination af forskellige markedsføringskanaler. På den måde får man spredt sit budskab længere ud og når dermed flere kandidater. Dette skulle forhåbentlig føre til flere relevante ansøgninger og henvendelser på jobbet. 

Fordel ved at bruge rekrutteringsbureau

En anden fordel man som virksomhed får, hvis man vælger at benytte et rekrutteringsbureau til ansættelsesprocessen er, at employer branding bliver tænkt ind i annonceringsteksten. Jobannoncer er virkelig et helt unikt udstillingsvindue for jeres virksomhed. Derfor kan det som regel vise sig som en rigtig god investering at bruge lidt ekstra ressourcer på at få produceret en skarp tekst. Teksten skal naturligvis fortælle noget om jobbet, fagligheden og indholdet. 

 Jobannoncen kan samtidig benyttes til at fortælle om virksomhedens kultur, værdier og målsætninger. Der kan eksempelvis skrives noget om virksomhedens syn på work balance, rummelighed og menneskesyn. Mange jobannoncer når langt ud på nettet og måske læses stillingsbeskrivelsen af potentielle kandidater som umiddelbart ikke er interesseret i et jobskifte, men som alligevel blev nysgerrige på jobbet.  En anden mulighed er at jobannoncen læses af en given bruger af et medie, som efterfølgende anbefaler jobbet eller virksomheden til sin omgangskreds.