Fysiotherapie-medewerkers zijn gezondheidswerkers en therapeuten die patiënten poliklinische zorg verlenen voor letsel, ziekte en fysiotherapie laren aandoeningen. Professionele fysiotherapeuten en ergotherapeuten zijn over het algemeen te vinden in klinieken die verbonden zijn met ziekenhuizen. Er zijn talloze klinieken van fysiotherapeuten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en andere delen van de wereld.

De rol van fysiotherapiemedewerkers is om gezondheidsdiensten te verlenen die patiënten helpen bij het herstel van ziekte en letsel, afgezien van het opleiden fysio laren en trainen van mensen over fysiotherapie. Medewerkers fysiotherapie vinden banen in klinieken, in centra voor sportfysiotherapie, op scholen en in atletiekverenigingen.

Lichaamsherstel en pediatrische fysiotherapie zijn enkele van de andere diensten die worden aangeboden door fysiotherapie-medewerkers. Voor de behandeling van een kind onder de 21 jaar worden de ouders in vertrouwen genomen en als zij het erover eens zijn dat fysiotherapie hun kind zal helpen, wordt de behandeling gestart.

Medewerkers fysiotherapie hebben een belangrijke plaats in de samenleving, aangezien velen van hen therapie voor begeleid wonen bieden. Omdat het doel is om de mobiliteit van ouder wordende personen te herstellen en te behouden, gaat de patiënt naar de kliniek in plaats van dat de fysiotherapeut hen thuis bezoekt voor behandeling en revalidatie. Verhoogde activiteit verkleint de kans op ziekenhuisopname door het verbeteren van het fitnessniveau.

Sportblessures worden door ziekenhuizen doorverwezen naar specialisten die werken onder medewerkers fysiotherapie. De behandeling kan worden uitgevoerd in de ziekenhuisafdeling of zelfs in hun privépraktijk. Deze omvatten de behandeling van verwondingen aan knie, ligament, gebroken botten, pezen en pols. Tegenwoordig gaat sportfysiotherapie verder dan alleen behandelen en leert de sporter ook spierverrekking te voorkomen en lichaamsversterkende oefeningen. Er zijn ook enkele programma’s om de wetenschap van het correct spelen van games zoals golf en tennis te onderwijzen met het idee om blessures te voorkomen.

Zelfs patiënten die een beroerte hebben gehad en hun familieleden zullen deze klinieken erg nuttig vinden, aangezien de therapeuten de opleiding en ervaring hebben om met spraak- en mobiliteitsproblemen te werken. Soms wordt in sommige klinieken ook drugsrehabilitatie aangeboden als een vorm van intramurale zorg.

Sommige klinieken gaan verder dan de conventionele geneeskunde en bieden alternatieve geneeskunde of zelfs holistische behandelingen aan. Deze kunnen variëren van hypnotherapie, Reiki, aromatherapie, reflexologie, kruiden en kristalhealing. Aromatherapie, reflexologie en kruidengeneesmiddelen zijn al behoorlijk populair, terwijl de andere aan populariteit winnen.