Tiåret er nettopp over og vi starter igjen på et rent ark. Ingenting mye eller drastisk har endret seg siden det nye tiåret nettopp har begynt, og vi er fortsatt inne i de første ukene av det splitter nye året. Det er imidlertid på sin plass å gå gjennom det siste tiårets motetrender for å se om disse vil gjenta seg eller vil vi ha en helt fersk tilnærming i moteverdenen.

Det siste tiårets mote så fremveksten av resirkulering av trendene før det, særlig fra 90-tallet. I løpet av de første årene var 90-tallsmoten tydelig. Men på dette tidspunktet var det mer raffinert. Utbredt i år også var å gå bort fra unisex-stilen. Den mer “kvinnetilnærmingen” ble nå omfavnet ettersom skjørt og kjoler blir mer stilige.

Ungdommen spilte en viktig rolle innen mote i disse tider, spesielt på begynnelsen av 2000-tallet. Emo- og hip-hop-stil var hovedsaken på grunn av fremveksten av emo-band og nye hiphop-artister. Disse artistene har påvirket måten folk kler seg og lever på. Hettegensere og joggebukser var blant de mest populære plaggene som ble brukt det siste tiåret. Du ser Eminem ha reviewgorilla.co.no på seg denne typen klær og andre hiphop-moguler også. Baggy bukser og lose denims var også vanlig og brukes ikke bare av menn, men også av kvinner. Denne typen stil var imidlertid igjen basert på 90-tallets mote.

Emo-stil er derimot assosiert med armbånd og piggete hår. Noen ganger er dette akkompagnert med mørke øyenskygger og svarte skjorter. Blink 182, og Green Day var blant dem som påvirket ungdommen for denne moten.

På slutten av 2000-tallet ble moten i mer urban stil introdusert. Kvinner og menn ble oppfordret til å være mer feminine og mannlige når det gjelder valg av klesstil. Sofistikerte plagg som oss svarte bukser og svarte dresssko ble populære. Det var et ganske skifte i motestilen i hip-hop da Kanye West introduserte den mindre ungdommelige hip-hop-stilen. Løs skjorte og bukser ble nå erstattet for et mer mandig utseende. Strømdrakter ble også brukt på denne tiden. Vanligvis brukes denne typen klær bare under formelle anledninger. Likevel ble disse populære og er mye brukt selv under uformelle arrangementer.

Hvis saggy klær var moteriktig på 90-tallet, i løpet av dette tiåret, ble trange jeans utbredt. Designerjeans var mer populære på denne tiden. Selvfølgelig, hva er mote uten tilbehøret? I løpet av det siste tiåret ble mote også assosiert med designerbriller, både for menn og kvinner. «Geek-looken» var noe folk har ønsket å fremstille. Spesielt for gutter var baseballcapser ekstremt populære for tenåringer. Imidlertid kan slike hetter ikke bøyes slik at de blir som de er.

Sikkert var det fortsatt mange motetrender som florerte i løpet av disse årene. Dette er bare noen få eksempler og er de som ble et så utbredt fenomen at nesten alle var interessert i det. Når vi kommer inn i et nytt tiår, spør vi hva slags mote vi ser på. Vil vi gå tilbake til trendene siste tiår eller til og med tre av fire tiår tilbake? Eller vil vi omfavne en ny mani? En ting er sikkert, uansett hva som er på moten nå, og vi kommer garantert til å følge det.