Aankomende softwareontwikkelaars weten vaak niet waar ze moeten beginnen bij het leren programmeren.

Moet ik een boek “Teach Myself Programming” kopen en daarvan leren?

Heb ik een diploma informatica nodig?

Welke programmeertalen moet ik leren?

Moet ik elke programmeertaal leren?

Hoe ontwerp ik een applicatie?

Het belangrijkste om te begrijpen is dat programmeertalen in de loop der jaren in en uit de mode raken. Daarom zou een opleiding in de huidige technologieën en de geschiedenis van informatica zeker een goed begin zijn van je carrière in de IT.

Je moet waarschijnlijk behoorlijk wat wiskunde kennen om een ​​programmeur te zijn, maar zachte vaardigheden zijn ook erg belangrijk. Een goed afgeronde opleiding is dus een must. Je wilt niet met een laag loon in een kantoor zitten omdat je jezelf niet kunt laten gelden.

Vervolgens moet u meer leren over procesmodellen. Een typisch softwareproject moet bestaan ​​uit VEREISTEN, ONTWERP, CODERING, TESTEN, GEBRUIKERSACCEPTATIE. Het is over het algemeen beter om je op zijn minst bewust te zijn van de rol van iedereen, zelfs als je alleen maar aan het coderen bent. Word een generalist. Leer een beetje over alles in de IT-wereld. Alles hangt met elkaar samen, dus er gaat geen ervaring verloren. Ik werkte als een IT-trainer die leerde over de ontevredenheid van eindgebruikers met veel stukjes software, ik heb gewerkt als softwareontwikkelaar die me heeft laten zien dat veel programmeurs niet begrijpen wat gebruikers willen (ze willen gewoon iets dat werkt – niets fancy!), Ik heb in de verkoop gewerkt, dus ik begrijp wat de eisen van de klant zijn.

Maar hoeveel programmeertalen moet ik leren? Welnu, als je eenmaal de basis van computerwetenschappen onder de knie hebt en een aantal objectgeoriënteerde programmeertalen zoals Java of C# hebt geleerd en deze hebt gebruikt met een database en server-side scriptingtaal, dan zul je merken dat het leren van een nieuwe taal niet zo’n ding is. t zo moeilijk. Over het algemeen zul je merken dat je naarmate je carrière vordert, uit noodzaak steeds meer programmeertalen leert. Veel rollen vereisen dat je 10 of meer verschillende talen kent, evenals standaarden (zoals W3C-webstandaarden, bruikbaarheidsrichtlijnen) en procesmodellen (SSADM, waterval, spiraal).

Maar moet ik eerst een eenvoudigere taal leren? Nou, het zou kunnen, maar het hoeft niet. Ik veronderstel dat als je eerst een complexere taal zoals C++ leert en daarna iets eenvoudigers leert, zoals Visual Basic.Net, de leervloek steiler zou zijn voor C++ zonder eerdere ervaring, maar daarna zou het leren van VB.Net gemakkelijker zijn. Ik merk dat het leren van een taal met een doel WordPress website laten maken me de meeste motivatie geeft. Eerst leerde ik VB 6 omdat ik dat nodig had voor mijn studie, daarna leerde ik Ruby on Rails omdat het moest. Sindsdien leer ik er een paar per jaar bij, gewoon om op de hoogte te blijven.

Maar raken programmeertalen niet uit de gratie? Ja, maar ik heb een theorie dat wanneer een programmeertaal, zeg Delphi, zijn aantrekkingskracht verliest, een nieuwe taal, zeg Ruby on Rails, populair wordt. Er zijn maar weinig ontwikkelaars die Ruby on Rails kennen (minder dan .Net), dus iedereen haast zich om het te leren. Een tijdlang worden banen in RoR beter betaald, maar er zijn er minder.

Waarom veel talen leren? Goede vraag. Verschillende talen hebben verschillende toepassingen. Je zou toch niet verwachten dat een elektricien bij je thuis komt met slechts één maat schroevendraaier? Java is langzamer dan C++ voor desktoptoepassingen. Delphi is niet zo goed voor webapplicaties.