Bij het plannen van uw gazontuininrichting moet u eerst aan de structuur denken. Onder structuur verstaan we niet alleen muren https://www.haagenzo.nl/ en terrassen, maar ook bomen en struiken, hagen en gras langs uw gazon die samen de natuurlijke massa’s en vides, verticale en horizontale elementen vormen. Het is belangrijk voor uw gazon en tuininrichting om te beseffen dat beplanting zowel structureel als decoratief kan zijn en dat de twee doelen niet verward mogen worden en ook niet noodzakelijkerwijs gecombineerd moeten worden. Het niet begrijpen van dit basisprincipe heeft geleid tot te veel zwakke en vormeloze tuinen, waar het tuin- en gazondecor karakter en doel mist.

Bomen

Dit zijn de grootste structurele elementen die diepte en een geweldige persoonlijkheid aan uw gazontuindecor zouden toevoegen. Ze bieden ook schaduw, beschutting tegen de wind en een zekere mate van privacy. Niet veel kleine tuinen hebben ruimte nodig voor grote windschermen, maar een groep bomen kan de wind filteren of de impact van tocht tussen gebouwen verminderen. In elk type gazondecor waar u zorgvuldig een structuur plant, is het altijd de structuur die op de eerste plaats moet komen, zodat zelfs in een kleine tuin een groep of een gebogen rij bomen die beschutting en privacy bieden, uit slechts één boomsoort mag bestaan. Kies de juiste boom waarbij vorm, gewoonte, kleur en culturele eisen passen bij die positie en houd u daaraan.

hagen

Het eerste dat u moet beslissen, is het doel waarvoor de haag moet worden geplant. Als het gaat om het toevoegen van groene architectuur aan uw tuindecor met gazon, moet een netjes getrimde uitdrukking van geometrische vormen worden gekozen met de textuur in gedachten, aangezien bepaalde planten netter knippen dan andere. Nogmaals, als de haag een achtergrond moet vormen voor decoratieve beplanting, is het essentieel dat de toon donker en de textuur mat is. Voor dergelijke doeleinden zou taxus ideaal zijn, terwijl de losse groei, het bleek glanzende blad en de grove textuur van laurier volkomen ongeschikt zouden zijn. Als de haag grotendeels vrij moet groeien en zelf decoratief moet zijn, dan staat het veld open voor experimenten met zowel groenblijvende als bladverliezende heesters.