Den statsautoriserede revisor er hovedsageligt ansvarlig for udførelsen af en revisors opgaver enten i en organisation eller som selvstændig. For at blive en certificeret autoriseret revisor københavn revisor, hvem er en statsautoriseret revisor og hans rolleartikler, skal kandidaten klare den eksamen, der udføres af Association of the Certified Chartered Accountants (ACCA). ACCA er et af de førende organer i verden, der tilbyder denne kvalifikation til de studerende i hele verden. Det er baseret i Storbritannien og har en tilstedeværelse i over 170 lande samt 131.500 medlemmer på verdensplan og omkring revision københavn tilknyttede selskaber. Udpegningen af den chartrede blev tildelt instituttet af hendes majestæt Dronningen.

En statsautoriseret revisor er den person, der er ansvarlig for at udarbejde organisationens økonomiske rapporter, analysere rapporterne samt præsentere dem for organisationens højere ledelse. Graden af statsautoriseret revisor gør den enkelte i stand til at udøve bogføring på højeste niveau. Når først kvalifikationen for den statsautoriserede revisor er opnået, kan den enkelte se frem til en karriere inden for de forskellige regnskabsområder som finansielt regnskab, ledelsesregnskabet, omkostningsregnskabet, skatteregnskabet og det nyeste og mest eftertragtede felt. af bogføring, kaldet retsmedicinsk bogholderi. Den statsautoriserede revisor er den person, der er ansvarlig for at styre organisationens økonomi.

Den statsautoriserede revisors løn er meget høj, selv mens de begynder deres karriere. Efterhånden som praktikerens erfaring vokser, stiger vederlaget også. Efter sige omkring 4 år, kan CA håbe på at tjene en femcifret månedlig indkomst nemt. En statsautoriseret revisor kan arbejde med en organisation som deres interne revisor, eller han kan arbejde som uafhængig, mens han betjener forskellige kunder på samme tid. Bogføring, i de nuværende tider, hvor hele verden forvandler sig til et globalt samfund og i stigende grad bliver forretningsorienteret, vil kun stige yderligere med tiden.