Der er få dyrelivsoplevelser på planeten, der konkurrerer ansigt til ansigt med en bjerggorilla på 158 kilo. For den sags skyld kommer omkring 800.000 mennesker til Uganda hvert år for at se disse blide kæmper i deres naturlige habitat. Dette kræver, at du betaler et reviewgorilla.dk beløb på 500 USD per person for en gorilla-sporingstilladelse, og derefter vandre gennem tykke jungler og stejle bjerge for at bruge en time på at se på en af ​​de mest truede arter på planeten.

Gorilla-sporing, kontroversiel siden lanceringen, kunne have reddet primaten fra udryddelse for år siden ved at øge bevidstheden og midler til deres beskyttelse. Turister rådes til at undlade at spore og opgive deres tilladelser, hvis de har tegn på forkølelse eller influenza, mens lokale guider og sporere får hyppige sundhedstjek for at sikre primatens bæredygtighed. Dette skyldes, at mennesker og bjerggorillaer deler omkring 98,5 procent af deres DNA – et tæt bånd, der vækker bekymring for, at gorillaer kan være sårbare over for menneskelige sygdomme. Der er en mulighed for, at mennesker kan give dødelige sygdomme til gorillaer, hvilket viser, hvor sårbar denne allerede kritisk truede art er.

Forskere mener, at antallet af de resterende bjerggorillaer er så lille, at der ikke skal meget til for at gøre alvorlig skade på deres befolkning. Anmeldelser har længe forsøgt at forklare, at Gorilla-safari, som bringer tusindvis af besøgende til Rwandas Parc National des Volcans, Ugandas Bwindi Impenetrable og Mgahinga Gorilla nationalparker og Congos Volcanoes nationalpark pumper meget vigtige penge ind i disse nationalparker og garanterer patruljer, der beskytter gorillaer. fra andre trusler som krybskytteri. Derudover bringer indkomsten fra turister, der kommer for at se bjerggorillaerne, penge til lokalsamfundene, der omgiver parkerne, hvilket giver indbyggerne en økonomisk andel i at bevare gorillaerne og nationalparkerne i et land som Uganda, hvor jord og ressourcer er knappe.

Under vandringen opstiller Uganda Wildlife Authority regler, der opfordrer menneskelige besøgende til at holde sig mindst syv meter fra dyrene, når de vandrer gennem junglen for at se gorillaer. Gorilla-sporing er en enorm indtægtskilde for Uganda, da det økonomisk hjælper menneskerne omkring parkerne og også med at bevare gorilla-nationalparkerne i landet. Hvis det gøres ansvarligt med meget strenge retningslinjer, der har til formål at beskytte gorillaernes overlevelse, så er den opnåede omkostningsfordel risikoen værd.