Det finns flera sätt att tjäna pengar på din blogg. Du kan integrera Google AdSense i din blogg för att få betalt från Google, sälja affiliate-produkter för att tjäna provision, sälja privata annonsplatser och skriva recensioner. Jag antar att de flesta av er har hört talas om att tjäna pengar med Google AdSense, affiliate-marknadsföring och privata annonsplatser; faktiskt de flesta bloggare använder dessa metoder för att tjäna pengar med sin blogg. Medan att skriva recensioner är ett förbiseende område av de flesta bloggare, många av dem omedvetna om att de kan generera en anständig inkomstström genom att skriva recensioner på sin blogg.

Hur tjänar du pengar på att skriva recensioner?

Om du har en blogg och funderar på att öka din inkomstström genom att skriva recensioner är det enklare än du tror. Liksom affiliateprogram inom affiliatemarknadsföring finns reviewgorilla.se det program som kallas blogggranskningsnätverk där du kan leta efter företag som krävde tredjepartsgranskning på sina produkter, tjänster eller webbplatser. Om din blogg är ny kan din ansökan till blogggranskningsnätverket avvisas eftersom det normalt finns vissa villkor som du måste uppfylla för att ditt konto ska godkännas. Villkoren som åldern på din blogg (normalt bör din blogg vara minst 6 månader gammal), sidrankningen för din blogg och/eller var din blogg är värd är bland faktorerna som beaktas.

Förutsatt att din blogg är godkänd. Du är nu medlem i bloggrecensionsnätverket där du har möjligheter att bläddra igenom recensionsmarknaden och söka efter recensioner att skriva. Om din blogg har hög trafik med bra innehåll och hög sidrankning, kommer många företag att kontakta dig för att be dig skriva en recension om deras produkt eller tjänst och lägga upp på din blogg. När du har hittat en recension som du är intresserad av att skriva om, skriv den bara och publicera den på din blogg, och skicka sedan in recensionens inlägg för godkännande. Du kan behöva följa kravformaten eller standardriktlinjerna för granskaren. När inlägget är godkänt får du betalt.

Hur mycket pengar kan du tjäna på varje recension?

Priserna för varje recensionsinlägg varierar från ett nätverk för bloggrecension till ett annat. Vissa nätverk för bloggrecension låter dig söka efter annonsörer direkt i deras nätverk och bjuda på recensionsjobb. Under budgivningsprocessen kan du till och med förhandla med annonsörerna om ett högre pris genom att låta dem veta varför deras produkter eller tjänster är värda att granskas av din blogg. Om din blogg har hög trafik och verkligen relaterar till vad annonsörerna letar efter, kan de vara villiga att betala högre, detta kommer att öka din inkomst för varje publicerad recension på din blogg.

Du kommer inte att få 100 % av annonsörernas inkomster eftersom nätverket för blogggranskningar kommer att debitera en del, normalt i procent, såsom 35 % eller en fast dollar på varje godkänt recensionsinlägg i utbyte mot att använda deras tjänster och system.

Sammanfattning

Du kan generera en anständig inkomstström genom att skriva recensioner på din blogg. Bloggrecensionsnätverk förbereder marknadsplatsen där du kan söka efter recensionsmöjligheter, vad du behöver göra är att registrera ett konto och skicka in din blogg till nätverket för att komma igång.