ESKÜVŐ DJESKÜVŐI DJMOBIL DJRENDEZVÉNY DJ

Folyamatosan kéred be az esküvőddel kapcsolatos esküvő dj árajánlatokat? Biztosan rájöttél már, hogy rengeteg árkategóriában találsz helyszíneket, ceremóniamestereket, fotósokat, és esküvői DJ-ket. Nem tudod mi alapján válassz és gyakran felmerül benned a kérdés: „Ha ezt választom vajon lesz-e olyan jó, mint a másik?” Tarts velünk, MI kimonDJuk az igazat!
Esküvői DJ árak 2024 / Mennyibe kerül egy Esküvő DJ / Esküvői zene szolgáltatás DJ árak / DJ költségek esküvőre / Ér-érték arány

SEGÍTÜNK! MI A RENDEZVÉNY DJ-NÉL, MÁR MINDENT (IS) LÁTTUNK!


Mennyibe kerül egy esküvői DJ? Nos, annyi mint egy jó esküvői torta… vagy akár kettő! A DJ ára annyira változó, mint egy vőlegény döntésképtelensége a menyasszonyi ruha kiválasztásánál. Helyszín, csomag és DJ mennyire híres, mindegyik számít. Magyarországon egy átlagos DJ annyit kér, mint egy menyasszonyi ruha ára. A jó DJ-k mostanság nagyobb szeletet vágnak le az esküvői költségvetésből, hiszen mindenki arra törekszik, hogy az esküvő ne csak egy unalmas ülős vacsora rendezvény dj legyen.

Egy jó DJ a műsorvezető segéDJe / a ceremóniamester jobb keze, az esküvők „bulis” fele, aki mindenkit a táncparkettre csalogat és gondoskodik arról, hogy a nagymama is bulizzon a modern slágerekre. És igen, néhányuk még fényeket is hoz, hogy még látványosabb legyen a buli. Ennek hatására, mindenki a legjobb formáját hozhatja az estén, amitől kiváló fotók / videók is készülnek.

TOMA ANDREJ – CEREMÓNIAMESTER

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak az esküvői DJ-k? Az esküvői DJ nemcsak a fogadáson játssza le a rögzített zenéket, hanem adott esetben a szertartáson is, ha nincs élő zene. Egy kiváló DJ nemcsak kifelé forduló és energikus személyiségű, de képes „a közönség hangulatát érezni” és a legmegfelelőbb zenéket választani, hogy a táncparketten állandó legyen a pezsgés. A DJ-k tipikusan saját audiovizuális berendezésekkel rendelkeznek, s néhányuk további kiegészítő szolgáltatásokat is kínál, mint a professzionális hang és fénytechnika, fotóautomata stb.

ESKÜVŐ DJ ÁRAK – HIÁBA A NAGY KÖLTEKEZÉS, HA UNALMAS A BULI

LERÁNTJUK A LEPLET! ÍME MIT MUTATNAK A KÜLÖNBÖZŐ ESKÜVŐI DJ ÁRAK


(Ne feleDJed: minden itt említett példa szezonális árakra, azon belül is szombati esküvőkre értendőek. Sok DJ csapat, például a Rendezvény DJ is, alacsonyabb árakat kínál a „csúcsidőn kívüli” napokra. Valamint az általunk felsorolt árak egy standard DJ Szolgáltatás csomagra vonatkoznak.)

Tehát esküvőt szervezel, és azon gondolkozol, hogy felkeresel egy esküvő DJ-t, aki gondoskodik a zenéről. Sokszor keresnek meg minket ennek költségeiről és a különböző ehhez tartozó esküvői DJ szolgáltatásokról: Fény– és hangtechnikáról és egyéb opciókról (pl.: SzárazjégSzikragépSelfie gép). És akkor jönnek a további kérdések…

Jogosan merülnek fel benned az alábbi kérdések:

– Honnan tuDJam, hogy átvernek? Ha túl sokat fizetek?
– Ha többet fizetek a DJ-ért, az azt jelenti, hogy ügyesebb lesz?
– Ha nem fizetek annyit, akkor azt jelenti, hogy laposabb lesz a buli?
– Mit kell mindenképpen tartalmazzon az általam fizetett DJ szolgáltatásnak?
– Hogyan győződhetek meg arról, hogy profi DJ-t választottam?
– Mi a legrosszabb ami történhet, ha rossz DJ-t szerződtettem?
– Mennyibe kerülnek általában az esküvő DJ-k? – Ez az a kérdés, amit a legtöbbször kérdeztek tőlünk az elmúlt 10 évben. Nehéz erre konkrét választ adni, ezért úgy döntöttünk, hogy felmérést végzünk a több, mint 1.000 esküvőn és rendezvényen részt vett magyar esküvő dj-k köreiben.

A kérdésre adott válasz azonban közel sem egyszerű, hisz nem minden fekete vagy fehér.

DJ FEREE- RENDEZVÉNY & ESKÜVŐI DJ

Mivel nekünk ez a fő profilunk, így nehéz befolyásoltság nélkül írni a cikket. Jól tuDJuk, hogy amit csinálunk az elképesztő (és boldog párjaink egyetértenek több, mint 50 hiteles vélemény / évente), de nem feltétlenül vagyunk jó választás mindenkinek. Azért írjuk az alábbi blogot, hogy egy teljesebb képet kaphass az esküvő DJ árakról és szeretnénk segíteni abban, hogy megalapozott döntést hozz arról, hogy mi / ki a megfelelő számodra.

Vegyük sorra, hogy az esküvői DJ árai mit is takarnak valójában:

Az esküvői DJ különféle technikai eszközöket tud biztosítani a pároknak. A legtöbb DJ rendelkezik alapvető hangtechnikai felszereléssel, mint például DJ-pult, hangszórók és mikrofonok. Néhány DJ kiegészítő szolgáltatásokat is kínál, mint a világítástechnika vagy videóvetítés.

MAHASZ és DJ Szövetség tagjának kell lenni, hogy a DJ legálisan műköDJön. A DJ-knek meg kell vásárolniuk a zenéket, így a költségeik tartalmazzák az új dalok beszerzését is. Folyamatosan válogatni kell, hogy mindig az aktuális legjobb slágerek szólaljanak meg.

MENNYIBE KERÜL EGY DJ?

Több féle DJ létezik, de íme a DJ szolgáltatások árai:

– Alku DJ – 60–150 ezer Forint
– Átlagos DJ – 150-250 ezer Forint
– Profi Esküvői DJ – 250–350 ezer Forint
– A legdrágább – 350–700 ezer Forint
– Sztár DJ / Sztárfellépő – 700 ezer – 1 millió Forint
– DJ és CM egyben – Átverés! – Ne hiDJ neki, mert nem létezik ilyen! 0 Forint

Ezek az intervallumok a zenés szolgáltatás költségei egy esküvőre vonatkoztatva. Ha meglepődtél az esküvői DJ-k árai miatt, ne feleDJed: a DJ-nek sokkal több a feladata az esküvő napján, mint csak felbukkanni és zenét játszani.

1. ALKU DJ: MIT KELL TUDNI RÓLUK? (60–150 EZER FT)


Mikor DJ-t keresünk, gyakran találkozhatunk az „alku” vagy a „mindig van olcsóbb” kategóriával. De vajon valóban jó választás-e ez?

– Kevésbé tapasztaltak: Az ilyen kategóriába tartozó DJ-k többsége nem rendelkezik hosszú évek tapasztalatával.
– Részmunkaidős tevékenység: Sokan napi munka mellett vállalják a DJ-zést, így nem veszik elég komolyan ezt a szakmát.
– Mennyiségi szemlélet: Az elsődleges céljuk a lehető legtöbb esküvő lebonyolítása, nem pedig a személyre szabott szolgáltatás.
– Egy lábon álló „show”: Nincsenek mögöttük nagyobb társaságok vagy szervezetek. Nehéz őket elérni, és előfordulhat, hogy nem állnak rendelkezésre minden egyes tervezési fázisban. Ez pedig komoly stresszforrássá válhat az esküvőszervezés során.

Ezen DJ-k között vannak olyanok is, akik épp most kezdték pályafutásukat vagy éjszakai klubbokban dolgoznak. Ők nem feltétlenül vannak tisztában az esküvők sajátosságaival, a ceremónia zenéjének időzítésével vagy a vegyes korosztályú vendégsereg igényeivel. Minőség helyett a mennyiségi szolgáltatásra fókuszálnak. Céljuk a lehető legtöbb esküvő lebonyolítása, még ha az minőségromlást is jelent. 

Következtetés: Bár az „alku” kategóriában is találhatunk tehetséges DJ-t, nem ajánlanám a közeli ismerőseimnek / családtagomnak. Bár néhányuknál beválhat és mindig vannak kivételek, de mindenképpen óvatosságra inteném az embereket. Csak akkor válasszunk ilyen DJ-t, ha már korábban dolgoztunk vele, vagy leinformálható / megbízható véleményeket találunk róla.

Választásukat senkinek sem ajánljuk, de természetesen, ha professzionális DJ a barát/rokon vagy ismerős és csak jelképes összeget kér el tőled szívességként, az más történet. De ebben az árkategóriában az esküvői DJ-k jellemzően csak most próbálgatják elkezdeni vállalkozásukat. Valószínűleg részmunkaidőben csinálják egy kis mellékesként. Így nem olyan nagy a tét, nincsenek veszteségei. Nincs meg a kellő motiváció azért, hogy a nagy nap tényleg High-end legyen. A gyakorlati hiányosságok miatt az eseményre nincsenek kellőképpen felkészülve és a rutintalanság emiatt egy több millió forintos esküvőn – ahol minden perc számít – nem annyira ajánlott tesztelni, hogy vajon megállja-e a helyét. Nincsenek bejelentve, nem legális a tevékenységük, így egy ellenőrzés során vége a bulinak. Mivel másodállásuk van, így zenei repertoráruk sem naprakész. Az olcsó DJ a végén mégis Drágább lesz – Hogyan? Miért? Indul a DJ Párbaj!

Ha mégis korlátozott a költségvetés akkor íme néhány tipp, hogyan lehet spórolni az esküvői zenén:

– DJ-t válassz: A DJ-k gyakran olcsóbbak, mint az élő zenekarok.
– Dátum: Némelyik DJ kedvezményt kínál a szezonon kívüli dátumokra. (novembertől – március) Így ugyanazon áron akár egy felsőbb kategóriás DJ-t is választhatsz.
– Időkeret csökkentése: Minél kevesebb időt tölt a DJ az esküvőn, annál kevesebbet kell fizetni.
Lehet hogy Pistike ingyen megcsinálná a DJ-zést, de egy profi DJ mindig jobb választás, ezért nézzük tovább a listánkat…. (Ha pedig spórolni szeretnél akkor szezonon kívüli pl.: téli esküvő jó megoldás lehet. Bővebben.)