Stedelijke kledinglijnen behoren tot de meest gevraagde kledingsoorten ter wereld. Dit komt vooral door de invloed van de hiphopcultuur in onze samenleving. Hiphopmode vormt een aanvulling op de uitingen en attitudes van de hiphopcultuur in het algemeen. Hiphopmode is in de loop van de geschiedenis aanzienlijk veranderd en tegenwoordig is het een prominent onderdeel van de populaire mode als geheel over de hele wereld en voor alle zorgkleding kopen etniciteiten.

Dit soort populariteit heeft geleid tot nieuwe manieren om winst te maken. Vanwege de enorme vraag en populariteit ervan onder de stedelijke gemeenschap over de hele wereld, hebben sommigen erover gedacht enorme winsten te maken op deze vraag, en onder hen bevinden zich beroemdheden.

Veel hiphopartiesten en leidinggevenden begonnen hun eigen modelabels en kledinglijnen. Bekende voorbeelden zijn onder meer Wu-Tang Clan voor Wu-Wear, Russell Simmons voor Phat Farm, Kimora Lee Simmons Baby Phat, Sean John Combs voor Sean John-kleding, Nelly voor Apple Bottoms Jeans, Damon Dash en Jay-Z voor Rocawear, 50 Cent voor G-Unit Clothing, Eminem voor Shady Limited, 2Pac voor makaveli en OutKast voor OutKast Clothing. Andere prominente hiphopmodebedrijven zijn onder meer Karl Kani en FUBU, Ecko, Dickies, Girbaud, enyce, Famous Stars and Straps, Bape, LRG, Timberland Boots, akademiks en gino green global.

Naast beroemdheden hebben zakenmensen er ook aan gedacht om winst te maken door enkele van de populairste kledinglijnen te verkopen die hierboven zijn vermeld. Stedelijke kledingwinkels en boetieks werden heel gebruikelijk in alle delen van de wereld en verkochten enkele van de meest populaire collecties kledinglijnen.

Velen zijn dit soort bedrijven begonnen, maar door een gebrek aan ervaring, planning en managementvaardigheden stortten hun bedrijven in en gingen sommige failliet. In deze branche zijn planning en onderzoek bovenal de belangrijkste elementen. Hier zijn dus enkele tips over hoe u een bedrijf voor stedelijke kledinglijnen goed en georganiseerd kunt starten.