De tijd dat het online bekijken van video een frustrerende tijdrovende en zeer pixelachtige ervaring was, is al lang voorbij. Dankzij de alomtegenwoordigheid van internet en de steeds grotere bandbreedtes kijken we allemaal meer online video dan ooit Videobrouwerij tevoren. YouTube is na Google de grootste zoekmachine geworden, Google neemt video nu rechtstreeks op in zijn zoekresultaten en websites die geen video bevatten beginnen er archaïsch uit te zien. Als gevolg hiervan begonnen bedrijven (groot en klein), liefdadigheidsinstellingen en organisaties uit de publieke sector in 2009 de productie van bedrijfsvideo’s echt te omarmen.

In de rommelige, informatie-overloade wereld van internet realiseerden ze zich dat een goed geproduceerde korte film of videoadvertentie niet alleen een veel betere kans heeft om bekeken te worden, dan lange pagina’s met statische tekst ooit gelezen worden, maar ook dat mensen de neiging hebben om veel meer te geloven wat ze kunnen zien en horen dan wat ze lezen. Ze begrepen ook dat video een emotionele impact kan hebben op een kijker die veel verder gaat dan die van het geschreven woord.

In 2009 begonnen zelfs de kleinste lokale bedrijven videoproductiebedrijven de opdracht te geven korte promotiefilms en online advertenties te produceren. En nu steeds meer online bedrijvengidsen video’s in hun overzichten opnemen, de productie van bedrijfsvideo’s toegankelijker wordt, sociale netwerken populairder worden en zoekmachines steeds geavanceerder worden, is er eenvoudigweg geen reden om aan te nemen dat deze trend zich niet snel zal voortzetten.

Volgens het laatste onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Ad-ology is ondanks de mondiale economische neergang 28% van de eigenaren van kleine bedrijven in de Verenigde Staten van plan om in 2010 meer online videoadvertenties te gebruiken om hun bedrijven op de markt te brengen. populaire sociale medianetwerken zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Een dergelijk hoog percentage duidt er duidelijk op dat online videomarketing een blijvertje is en dat de terughoudendheid van kleinere bedrijven om videomarketingtechnologieën te omarmen nutteloos is. Het weerspiegelt ook een hernieuwd gevoel van optimisme onder eigenaren van kleine bedrijven over de algemene richting van de wereldeconomie, gecombineerd met de toegenomen betaalbaarheid en het bereik van bedrijfsvideoproducties.