Als u zich herinnert dat u websites bezocht die werden gehost in GeoCities en Angelfire, zult u merken hoe verschrikkelijk die sites er destijds Aslan Webtech uitzagen, maar dit was acceptabel omdat webbrowsers en webstandaarden vrij eenvoudig waren. Tegenwoordig zijn er meer manieren om dynamische en opvallende websites te maken. Niemand zal je vertellen hoe goed je ontwerp zou moeten zijn, maar als je naar de gewoonten van de meeste online gebruikers kijkt, zullen deze mensen zich alleen aangetrokken voelen tot sites die er esthetisch aantrekkelijk uitzien, dus je kunt maar beter ook met iets goeds komen. Hier zijn een paar website-ontwerptips die u moet volgen.

Voltooi een kleurenschema

Flitsende websites kunnen een echte traktatie zijn om te zien of ze correct worden uitgevoerd. Maar slecht uitgevoerde sites met veel kleuren kunnen een doorn in het oog zijn, wat slecht kan zijn als u wilt dat mensen de inhoud van uw site bekijken. Een leuke techniek om een site prettig leesbaar te maken, is door het aantal kleuren dat u op uw site wilt gebruiken te beperken. Er zijn verschillende gratis kleurenschemageneratoren die in uw webbrowser werken, zodat u erachter kunt komen welke primaire kleur u wilt gebruiken. Vervolgens kunt u de generator die kleur laten aanvullen met andere kleuren die voor de site kunnen worden gebruikt.

Creëer een schone lay-out

Omdat de inhoud altijd het belangrijkste onderdeel van een website zal blijven, moet u ervoor zorgen dat de inhoud het meest opvalt en de afleiding tot een minimum beperken. U kunt dit doen door na te denken over een goede website-indeling die u kunt gebruiken. U kunt online onderzoek doen naar de meest voorkomende website-indelingen en uitzoeken welke inhoud waar naartoe gaat. Maak u geen zorgen over het eenvoudige website-ontwerp, want u kunt van daaruit verder bouwen op het ontwerp, wetende dat uw inhoud zich op een ideale plek bevindt om te lezen. U kunt bijvoorbeeld achteraf video’s en widgets aan uw lay-out toevoegen, zodat uw site er interactiever uitziet.

Maak de site eenvoudig te bewerken

Als u de website serieus wilt promoten, moet u ervoor zorgen dat de site up-to-date blijft, zodat mensen een reden hebben om uw site opnieuw te bezoeken of zich mogelijk te abonneren. Het updaten van uw site kan een hele vervelende klus zijn, tenzij de lay-out en de codestructuur georganiseerd zijn. Maar als u wilt dat het updaten van websites probleemloos verloopt, kunt u overwegen een blog te maken en daar uw website-ontwerptips toe te passen.

Ga aan de slag met geavanceerde webontwikkeling

HTML en CSS zijn vrijwel de onderwerpen die u gaat behandelen, zodat u complete websites kunt maken. Maar als u eenmaal met innovatieve ontwerpen komt, wordt u mogelijk tegengehouden door de beperkingen van CSS en HTML. Hef deze beperkingen op door meer betrokken te raken bij andere platforms zoals Adobe Flash, HTML5, JavaScript, PHP en andere talen. Je zult verrast zijn hoe flexibel deze platforms zijn.