Дамските костюми продължават да се развиват от 70-те до 80-те години. По това време костюмът с пола и шитата риза бяха модифицирани. През 1964 г. дизайнерът Андре Куреж представя костюмите с панталони, вида дамски костюми, носени с Мъжки костюми панталон. По-късно костюмите с панталони постепенно се адаптират като официално фирмено облекло. В момента всеки костюм с консервативна кройка или тъмни цветове като черно, кафяво или сиво се счита за фирмено костюми по поръчка облекло.

През средата на 20-ти век костюмът с поли се превърна в най-типичното дневно облекло на жените, когато се явяват на работа или посещават официални или полуофициални поводи. През това време шивачките разработват костюми с много по-женствени детайли и по-меки материали. Коктейлните костюми също бяха въведени и носени за полуофициални социални събирания.

Всеки път, когато имате няколко дамски костюма в гардероба си, вие разполагате с няколко от най-простите, най-универсалните и най-необикновените предмети от дамското облекло. Дамските костюми по поръчка могат да помогнат за създаването на визия, която излъчва самочувствие, всички с кройка и кройка, които допълват тялото им.

За уикендите и неофициалните вечери тениските са идеални с дамски костюм. Придържайте се към тесни тениски и се уверете, че вашите бижута показват небрежността на тоалета. А камизолите, дантелените потници и копринените горнища с халтери правят вашите бизнес костюми идеални за вечери и поводи. Ако ще сваляте сакото си, уверете се, че горнището ви може да се носи самостоятелно.

Дамските фирмени костюми ще уведомят вашите колеги и клиенти, че могат да ви приемат сериозно. Изберете костюмите си, за да отразявате професионално мислене като търсене на силни, неутрални цветове и малко разкрасявания. Ако искате само един или два дамски костюма за работа, изберете костюми от олекотен вълнен или памучен микс, за да можете да ги носите през всичките 12 месеца. Не забравяйте да притежавате костюми с пола в гардероба си за важни конференции или за интервюта. Можете също така да включите дамски панталони в гардероба си.